Ab Påras tillverkar stolpar av olika dimensioner både för den inhemska marknaden och för export.

Stolparna kan fås tryckimpregnerarde i NTR A-klass eller som svarvade obehandlade.

Stolparna finns i olika längder för olika användningsområden. Vi lagerhåller upp till 18 meter långa stolpar, men längre kan fås mot beställning. Kontakta oss om ni behöver mer information! 

 

 

 Stolphantering

 

Tallstolpar köps in via skogsbolag från PEFC certifierade finska skogar. Stolparna barkas vid ankomst och lagras för torkning ca ett år tills de är impregneringsmogna. Sedan svarvas, kapas och märks stolparna och går vidare till tryckimpregnering.

 

 

Påras använder det kopparbaserade impregneringsmedlet Wolmanit CX-8 för tryckimpregnering av stolpar. Vi har lång erfarenhet av Wolmanit CX vid impregnering och medlet har använts för trävaror sedan 1996. Ab Påras Oy har varit föregångare i Finland när det gäller användningen av kopparbaserade impregneringsmedel och har även deltagit i utvecklingsarbetet av Wolmanit CX-8.

Stolphanteringen är automatiserad, vilket tillsammans med en kunnig personal och en lång erfarenhet av branschen garanterar högklassiga produkter.

 

Standardmått för stolpar enligt SFS standard 2662 

 

Återvinning

Till priset för tryckimpregnerade stolpar sätts alltid en återvinningsavgift.

Demolite Oy, som är ett bolag som ägs av tryckimpregneringsindustrin i Finland, sköter återvinningen av tryckimpregnerade stolpar för hela Finland. Besök Demolites hemsida för mer information!

 

FaLang translation system by Faboba